Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η RE/MAX;H RE/MAX είναι μία πολυεθνική μεσιτική εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε το 1973 στον Καναδά της Αμερικής. Σήμερα, είναι η Πρώτη Κτηματομεσιτική Εταιρία παγκοσμίως.
Αριθμεί 6.800 γραφείο παγκοσμίως σε 99 χώρες ενώ στην Ευρώπη έχει παρουσία σε 33 χώρες. Στην Ελλάδα έχει αναπτύξει δίκτυο 35 γραφείων.

Γιατί είναι να απευθυνθώ στη RE/MAX- Choice για ανεύρεση ακινήτου;Στη RE/MAX Choice ο αγοραστής έχει δυνατότητα επιλογής μέσα από μια πληθώρα αποκλειστικής διάθεσης ακινήτων όλων των κατηγοριών. Μονοκατοικίες, οικόπεδα, διαμερίσματα, επιχειρήσεις και επενδυτικές ευκαιρίες καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου.

Το εύρος θέσης των ακινήτων εκτείνεται στις εξής περιοχές: Αμφίπολη, Νέα Βρασνά, Ασπροβάλτα, Κερδύλλια, Παραλία Ορφανίου, Παραλία Οφρυνίου, Παραλία Κάριανης, τους παραδοσιακούς οικισμούς Μουσθένης και Μεσορόπης, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο, Παληό, Καβάλα και Θάσο.

Πανέμορφα τοπία, ιστορία, φύση, φιλόξενοι άνθρωποι και αναρίθμητες δραστηριότητες και επιλογές για διακοπές, μόνιμη κατοικία και φυσικά επενδύσεις σε έναν τόπο που μόνο εξελίσσεται.

Με συνεχή συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και εντατική ενημέρωση για τα κτηματομεσιτικά δρώμενα η RE/MAX Choice είναι σε θέση να σας κατατοπίσει πλήρως σε κάθε τί που αφορά την αγορά ακινήτου.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της εταιρείας όπως πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, νομικοί σύμβουλοι και συμβολαιογράφοι παρέχουν την μέγιστη υποστήριξη και καθοδήγηση για κάθε κτηματομεσιτική απόφαση σε αγοραστές και ενοικιαστές.

Με 2 γραφεία, ένα στην παραλία Ορφανίου και ένα ακόμη στο κέντρο της Καβάλας, οι άνθρωποι της εταιρείας σας περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν με όσο το δυνατόν αποδοτικότερο τρόπο.

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος/η για τη νομιμότητα των εγγράφων των ακινήτων που διαχειρίζεστε;Αμέσως μόλις αναλάβουμε κάποιο προς πώληση ακίνητο, διενεργείται έλεγχος από την ομάδα συνεργατών μας (δικηγόροι, τοπογράφοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί) και σε συνεργασία με τους δικούς σας συμβούλους εξασφαλίζεται η νομιμότητα των εγγράφων και των διαδικασιών.

Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω εφόσον βρω το ακίνητο που θέλω να αποκτήσω;Για την απόκτηση του ακινήτου που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να έχετε Α.Φ.Μ. και να δικαιολογείται η ύπαρξη του αντιτίμου που απαιτείται για την αγορά του.

Ποια είναι η μεσιτική αμοιβή που σας οφείλω για την πώληση του ακινήτου μου;Η μεσιτική αμοιβή για τον αγοραστή είναι 0%. Δηλαδή, δεν επιβαρύνεστε καθόλου.

Τα έξοδα μεταβίβασης του ακινήτου ποιος τα επωμίζεται; Που περίπου κυμαίνονται;Τα έξοδα μεταβίβασης του ακινήτου επιβαρύνουν τον αγοραστή. Στα έξοδα μεταβίβασης περιλαμβάνεται ο φόρος, τα συμβολαιογραφικά έξοδα και τα έξοδα υποθηκοφυλακείου. Ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται στο 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου όπως διαμορφώνεται από την εφορία. Τα συμβολαιογραφικά έξοδα καθώς και τα έξοδα υποθηκοφυλακείου κυμαίνονται στο 2,5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου κατ’ εκτίμηση.