RE/MAX Choice
25940 31500
info@remax-choice.gr

Η Περιοχή μας


Η εγγύτητα, η τοποθεσία, ο πολιτισμός, η ιστορική κληρονομιά και ο συνδυασμός της θάλασσας και του βουνού είναι οι κύριοι λόγοι για να κάνετε μια επένδυση στην περιοχή μας.

Περιηγηθείτε στην περιοχή μας

Our Area

Καβάλα

Καβάλα

Ο νομός Καβάλας βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Νέστου και Στρυμόνα οι οποίοι αποτελούν και τα φυσικά σύνορά του. Η γεωγραφική του θέση, στην ακτή του Αιγαίου Πελάγους και δίπλα στην Εγνατία Οδό η οποία ενώνει την ανατολή με τη δύση, καθιστά την περιοχή ιδανικό σημείο επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Το αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος", το οποίο απέχει μόλις 27 χλμ απο την πόλη της Καβάλας, συνδέεται με την πόλη της Αθήνας και με πληθώρα πόλεων της Δυτικής Ευρώπης. Στην Καβάλα μπορεί να φτάσει κανείς επίσης με λεωφορείο απο τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Με πλοίο υπάρχει απευθείας σύνδεση με τα νησιά: Θάσος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος, Κύμη, Άγιος Κωνσταντίνος, Μυτιλήνη και Σαμοθράκη.

Our Area

Θέατρο Φιλίππων

Θέατρο Φιλίππων

Το αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, ένα αξιοθαύμαστο και σημαντικό μνημείο, βρίσκεται στο ανατολικό τείχος της πόλης των Φιλίππων. Παρόλο που έχει υποβληθεί σε πολλές αλλαγές με την πάροδο των αιώνων και ορισμένες παρεμβάσεις, διατηρεί ακόμα πολλά από τα αρχικά στοιχεία του. Η πρώτη περίδος δημιουργίας και λειτουργίας του θεάτρου χρονολογείται κατά τη βασιλεία του Φιλίππου Β το 356 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη μια άκρως ενδιαφέρουσα περιήγηση, μιας και οι ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί έφεραν στο φως στοιχεία της ελληνιστικής, της ρωμαϊκής, της βυζαντινής και της πρώτης χριστιανικής περιόδου. Επιπλέον, κάθε καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων λαμβάνει χώρα ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Our Area

Θάσος

Θάσος

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου. Διοικητικά, το νησί αποτελείται από έναν δήμο, όπου ο Λιμένας είναι πρωτεύουσα, και εννέα ακόμη υπο-δημοτικά διαμερίσματα. Ο πληθυσμός του νησιού φτάνει τις 16.000 με κύριες πόλεις διοίκησης και εμπορίου τον Λιμένα στη βόρεια και τα Λιμενάρια στη νότια πλευρά του νησιού. Σε αυτές τις δύο πόλεις υπάρχει μεγάλο εύρος παροχής και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών. Η Θάσος παραμένει όμορφη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όμως η άνοιξη και οι πρώτες μέρες του καλοκαιριού είναι η πλέον κατάλληλη εποχή να τη θαυμάσει κανείς. Η θερμοκρασία της κυμένεται σε ιδανικά επίπεδα και το τοπίο παραμένει πάντα εντυπωσικό.

Our Area

Αμφίπολη

Αμφίπολη

Η περιοχή μας βρίσκεται μεταξύ της Αμφίπολης και των Φιλίππων. Οι ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη γύρω περιοχή έχουν αποκαλύψει σημαντικά ευρύματα, όπως κτίρια, αρχαία τείχη και τάφους. Στο κοντινό τεράστιο ταφικό κάστρο "Καστά", ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένας σημαντικός αρχαίος Μακεδονικός τάφος. Το μοναδικό και όμορφο "Λιοντάρι της Αμφίπολης " το οποίο βρίκεται σε πολύ κοντινή απόσταση είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες. Η ανάπτυξη της Αμφίπολης με το πέρας των ετών αντικατοπτρίζεται στα μνημειώδη κτήρια με τα ψηφιδωτά δάπεδα και τις τοιχογραφίες, αλλά και στα αρχαιολογικά ευρύματα. Το Φεστιβάλ της Αμφίπολης είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ το οποίο λαμβάνει χώρα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης.

Our Area

Σπήλαιο Αλιστράτης

Σπήλαιο Αλιστράτης

Το σπήλαιο Αλιστράτης διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Σταλακτίτες είναι οι σωληνοειδείς σχηματισμοί ασβεστόλιθου που δημιουργούνται σταδιακά με φορά από την οροφή και προς τα κάτω. Οι σταλαγμίτες σχηματίζονται από σταγόνες νερού, οι οποίες φέρουν ανθρακικό οξύ, πέφτουν στο έδαφος και δημιουργούν έναν σχηματισμό. Όταν ένας σταλακτίτης συναντά ένα σταλαγμίτη, έχουμε ένα νέο σχηματισμό που ονομάζεται "στήλη". Οι παλαιότεροι σταλακτίτες βρίσκονται κυρίως στις γκαλερί στη δεξιά πλευρά της εισόδου. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται το "βρέφος", σταλακτίτες στην αριστερή πλευρά της εισόδου. Η θερμοκρασία του σπηλαίου είναι σταθερή ακόμη και κατα τη διάρκεια του χειμώνα χάρη στον εξαερισμό και η υγρασία (95-105%) παραμένει σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Our Area

Δρόμος του Μεταξιού

Δρόμος του Μεταξιού

Το 2013 , ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ανακοίνωσε μια νέα δομή ανταλλαγών και επικοινωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης. Ένα δίκτυο το οποίο εκτείνεται σε 68 χώρες και είναι προσβάσιμο από 4.4 δισεκατομύρια ανθρώπους. Ο "δρόμος του μεταξιού" είναι η πολύ φιλόδοξη προσπάθεια της Κίνας ώστε να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές, την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει μια "Νέα εποχή παγκοσμιοποίησης". Η Ελλάδα θα έχει ηγετικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα εξ αιτίας της γεωγραφικής της θέσης, απο την οποία υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σύγχρονα οδικά δίκτυα.

Our Area

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός

Τμήμα της σύγρονης Εγνατίας Οδού, περίπου 360χλμ απο τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συμπέφτει με την Εγνατία οδό, η οποία ήταν γνωστός ρωμαϊκός δρόμος που ένωνε την Ρώμη με την Κωνσταντινούπολη. Η διαδρομή διασχίζει τις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και περιλαμβάνει 76 σύραγγες (συνολικής έκτασης 99 χλμ.) και 1.650 γέφυρες. Συνολική έκταση: 670 χλμ. - Ενώνει με εννέα μεγάλους κάθετους άξονες την Ελλάδα με άλλες γειτονικές χώρες (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία) - Λιμάνια: Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη - Αεροδρόμια: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Κοζάνη.

Our Area

Bansko

Bansko

Το Bansko αποτελεί ένα διεθνές τουριστικό θέρετρο τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Οι κορυφές των βουνών κοντά στην πόλη, οι πολλές λίμνες και τα δάση την καθιστούν ιδανική επιλογή για ξεκούραση. Από το 2010, το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει πλαγιές έκτασης 75 χλμ. εκ των οποίων το 35% είναι κατάλληλο για αρχάριους, το 40% για έμπειρους και το 25% για προχωρημένους σκιέρ. Τα 14 lifts εξυπηρετούν μέχρι 24.500 άτομα την ώρα. Η κορυφή του lift βρίσκεται στα 2.600 μέτρα υψόμετρο και το 80% της έκτασης είναι εξοπλισμένη με 170 μηχανήματα για δημιουργία τεχνητού χιονιού.

Our Area

Λίμνη Κερκίνη

Λίμνη Κερκίνη

Η Λίμνη Κερκίνη είναι μια τεχνιτή δεξαμενή νερού η οποία δημιουργήθηκε το 1932 και αργότερα βελτιώθηκε, το 1980 δημιουργώντας τεράστιες ελώδεις εκτάσεις στις όχθες της. Η λίμνη Κερκίνη είναι, αν όχι ο σημαντικότερος, ένας απο τους σημαντικότερους βιότοπους πουλιών στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται εντός της διαδρομής που κάνουν τα αποδημητικά πουλιά στο Αιγαίο Πέλαγος, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο συνδυασμός των τριών χαρακτηριστικών - ποικιλία βλάστησης, νερού και το γόνιμο χώμα, δημιουργούν έναν εξαιρετικό βιότοπο.

Our Area

Λουτρά Ελευθερών

Λουτρά Ελευθερών

Οι πηγές των ιαματικών λουτρών Ελευθερών βρίσκονται σε απόσταση 14 χλμ. από την πόλη της Καβάλας. Τα αστείρευτα θερμά νερά που πηγάζουν στην περιοχή, χρησιμοποιούνταν ήδη κατά τη Ρωμαική Εποχή και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται μεταξύ 37-42° C . Τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν υδροθεραπεία, και μπορούν να συνδυαστούν με το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων, που βρίσκεται στην Καβάλα. Ο συνδυασμός του φυσικού πλούτου, με τις πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις, προσφέρουν μία ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας και φέρνει πιο κοντά στη φύση όλους όσοι επισκέπτονται τα ιαματικά λουτρά, καθώς το όλο περιβάλλον αντικατοπτρίζει έναν παράδεισο αρμονικής συνύπαρξης του οικοσυστήματος της γης.

Our Area

Δέλτα Νέστου

Δέλτα Νέστου

Άγρια ζώα και διάφορα πτηνά βρίσκουν καταφύγιο στο Δέλτα του ποταμού Νέστου, το οποίο αποτελεί Εθνικό Πάρκο αποδημητικών πτηνών. Εκεί μπορεί να ανακαλύψει κανείς τα στενά του ποταμού τα οποία ενδύκνυνται για περιπάτους, ορειβασία και exteme sports.

Our Area

Όρος Άθως

Όρος Άθως

Το όρος Άθως στη χερσόνησος της βορείου Ελλάδος που αποτελεί σημαντικό κέντρο για το Ανατολικό Ορθόδοξο δόγμα. Αποτελεί τη μοναδική αυτοδιοικούμενη περιοχή στην Ελλάδα υπο την ονομασία "Αυτόνομο Μοναστηριακό κράτος". Το όρος Άθως φιλοξενεί 20 μοναστήρια διοικούμενα απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Η θέα καθηλώνει τον επισκέπτη, ο οποίος έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί με μονοήμερη κρουαζιέρα γύρω από το πανέμορφο βουνό του όρους Άθως, να δεί τα επιβλητικά μοναστήρια να ξεπροβάλουν μέσα από τους βράχους.

Our Area

Νέα Πέραμος/Νέα Ηρακλείτσα

Νέα Πέραμος/Νέα Ηρακλείτσα

Η Νέα Πέραμος και η Νέα Ηρακλείτσα είναι τουριστικές περιοχές του Νομού Καβάλας με καθαρές, γραφικές παράλιες, βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες, με πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και μπαράκια. Αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών, κυρίως από Βαλκανικές χώρες. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για την διαμονή του, είτε τον χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Η Πέραμος φημίζεται κυρίως για τις παραλίες των Αμμολόφων. Πάρα πολλές οργανωμένες παραλίες, καταπράσινα νερά και πολλές δραστηριότητες. Εκτός, όμως, από τον τουρισμό, στην περιοχή, μπορεί κανείς να απολαύσει και τα τοπικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, όπως το σταφύλι, κρασί, τσίπουρο, ελιές, λάδι, καθώς μια από τις κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι και η γεωργία.

Επίσημο μέλος

Loading...